Van de week wilde ik een dambord cake maken maar soms gaan de dingen helaas niet zoals jij wil dat ze gaan. Mijn vanillecake rees niet goed en mijn chocoladecake bleef plakken in de bakvorm. Het was gewoon niet meant to be. Ik was die dag flink chagrijnig omdat het niet wilde lukken. Kan gebeuren. Mijn hoofd stond er denk ik  niet zo naar. De cake liet ik voor wat hij was, volgende keer beter. De volgende dag was ik alweer wat vrolijker en besloot ik van de cake cakeballetjes te maken. Ik heb ze nog nooit eerder gemaakt, ben gewoon gaan experimenteren met dingen die ik nog in huis had en daar zijn deze balletjes uit voorgekomen. Ze zijn goed gelukt al zeg ik het zelf.

Voor de  cakeballetjes heb je nodig: ( 40-50 balletjes)
1 blikje dulce de leche / tinned caramel à 397 gram
100 gram pure chocolade
750 gram cake naar keuze (ik gebruikte een mix van vanille en chocolade)
100 gram pure chocolade hagelslag
100 gram melk chocolade hagelslag
100 gram gemalen/geraspte kokos

Bereidingswijze:
Maal de cake fijn in een keukenmachine of verkruimel hem fijn tussen je vingers. Smelt de chocolade au bain-Marie of in de magnetron.
Doe de dulche de leche en de chocolade in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de cake toe en roer goed door elkaar met een spatel of lepel. Als het een mooie homogene massa is geworden kun je er balletjes van rollen ter grote van een walnoot. Leg de balletjes op een bord of in een bakje en zet ze vervolgens in de koelkast. Laat ze een half uur tot een uur in de koelkast opstijven.

Als de balletjes in de koelkast staan kun je vast twee kommetjes klaar zetten. In de ene doe je de hagelslag en in de andere de gemalen kokos.

Rol de balletjes nog even kort door je handen en druk en rol ze vervolgens door de hagelslag. Ze zullen niet heel goed blijven plakker. Je moet ze er een beetje indrukken. Rol ze vervolgens door de kokos.

Leg de balletjes in de koelkast tot je ze opeet.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief