Vandaag heb ik een recept voor Choocolate Chip Cookie Dough Brownies voor jullie. Het deeg voor het chocolate chip cookie gedeelte word niet gebakken, daarom heb ik de eieren weggelaten zodat het gewoon rauw gegeten kan worden.

Voor de Chocolate Chip Cookie Dough Brownies heb je nodig:

Brownies:
180 gram bloem
3 el. cacao
snuf zout
300 gram pure chocolade
150 gram zachte boter
220  gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram fijne kristalsuiker
4 eieren
1tl vanille

Koekdeeg:
300 gram bloem
snuf zout
225 gram zachte boter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram fijne fijne kristalsuiker
1 tl. vanille
3 el melk
300 gram pure chocolade fijngehakt in blokjes van ca. 0,5 x 0,5 cm

Topping:
200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor  op 175 graden. Vet een bakvorm van 23 x 33 cm. in met boter of bakspray. Leg een bakpapiertje op de bodem van de bakvorm en zorg dat deze aan de zijkanten van de bakvorm uitsteekt, zo kun je de brownie straks makkelijk uit de vorm tillen.

We beginnen met het maken van de brownie. Smelt hiervoor de chocolade in de magnetron of au bain-Marie. Zet de chocolade zodra deze gesmolten is even opzij. Roer de bloem, cacao en het zout door elkaar. Klop de boter samen met de lichtbruine basterdsuiker en fijne kristalsuiker wit en luchtig. dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als  de vorige volledig is opgenomen. Roer vervolgens de vanille erdoor. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en mix tot een egaal beslag. Zeef tot slot bloemmengsel boven het chocolade beslag en spatel dit met en spatel door elkaar tot het een mooi geheel is geworden.

Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de brownie in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. De brownie is goed als de korst aan de bovenkant een mooie glans heeft en als je er een sateprikker in het midden steekt er nog een paar kruimels aan vast kleven. Zo zijn de brownies lekker gooey en fudgy.

Laat de brownie afkoelen in de bakvorm. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de brownie voldoende is afgekoeld om er mee verder te gaan.

Klop voor het koekdeeg de boter met de lichtbruine basterdsuiker en fijne kristalsuiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Op deze manier lost de suiker voor een groot deel op. Omdat we het deeg niet bakken zal de suiker niet smelten in de oven. Door het lang te mixen voorkom je dat het straks tussen je tanden gaat knarsen. Voeg als het goed gemixt is de bloem, zout en vanille toe. Voeg daarna de melk toe. Voeg tenslotte de stukjes chocolade toe en mix tot de chocoladestukjes mooi door het deeg zijn verdeeld. Verdeel het deeg over de brownie en strijk het met de achterkant van een lepel glad. Zet het vervolgens in de koelkast om op te stijven.

Terwijl de brownie in de koelkast staat kun je de chocolade smelten voor de topping. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron of au bain-Marie. Hak de rest van de chocolade fijn. Als de eerste helft van de chocolade is gesmolten voeg je de fijngehakte chocolade toe. De gesmolten chocolade is warm genoeg om de rest van de chocolade ook toe doen laten smelten. Roer goed door elkaar tot alle chocolade is gesmolten. Verdeel dit dan over de brownie en strijk weer glad met een spatel of de bolle kant van een lepel. Zet de brownie vervolgens in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Ik heb hem ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor ik  de brownie aan ging snijden.

De brownie is nu klaar om opgegeten te worden.

Veel bakplezier een eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief