Vandaag weer een lekker recept met appel. Deze keer een ‘gewone’ cake met stukjes appel door het beslag en grove kaneelsuiker. Ik ben de kaneelsuiker in verschillende supermarkten op verschillende plekken tegen gekomen. Je kunt op de volgende plekken zoeken: bij de kruiden, bakbenodigdheden of in het suikerschap.

Voor de cake heb je nodig: (12-16 stukken)
150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
3 eieren
175 gram bloem
1 tl. bakpoeder
snuf zout
1 tl. vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
1 appel
3 el. kaneelsuiker
2 el. maizena

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een cakeblik in van 25 cm. Leg op de bodem een bakpapiertje die aan de zijkanten van het blik omhoog steekt. Zo kun je de cake als hij straks klaar is makkelijk uit de vorm tillen.

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.  Doe de appels in een bakje en roer hier de maizena en twee eetlepels van de kaneelsuiker door.

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig, dit duurt ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Klop dan de vanille erdoor. Roer de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar en zeef dit boven het ei-boter mengsel. Spatel dit voorzichtig met een spatel door elkaar tot een mooi geheel. Roer tot slot voorzichtig het appel-kaneelsuiker mengsel erdoor.

Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de overgebleven eetlepel kaneelsuiker erover. Bak de cake net onder het midden van de oven in ongeveer 60 tot 75 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als je er met een (saté)prikker insteekt en deze er schoon uitkomt.

Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen in de vorm. Ga voor de zekerheid nog even langs de randen met een spatel of mes en til vervolgens de cake uit de vorm en laat hem volledig afkoelen op een taartrekje.

Bestrooi de cake eventueel nog met poedersuiker.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief