Van de week was ik aan het kijken wat ik allemaal in de voorraadkast had staan en toen kwam ik er achter dat ik op de een of andere manier vier potjes Golden Syrup had verzameld. Golden Syrup is de vloeibare versie van suiker en word voornamelijk gebruikt in de Engelse keuken. Het heeft een beetje een caramelachtige smaak. Tegenwoordig is het ook in onze supermarkten goed verkrijgbaar. Je kunt het vaak vinden bij het vak waar ook de stroop staat. Om het allemaal een beetje in Engelse sferen te houden heb ik een flapjacktulband gebakken. Flapjacks zijn havermoutrepen die gemaakt zijn van havervlokken, bruine suiker en Golden Syrup. Er kunnen dan ook nog allerlei smaken en vullingen aan worden toegevoegd zoals rozijnen, chocola en in mijn geval: kaneel.

Voor de cake heb je nodig: (ongeveer 16-20 personen)
250 gram roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram Golden Syrup
5 eieren
250 gram bloem
1 tl. bakpoeder
snuf zout
1tl. kaneel
125 gram havervlokken + extra om te bestrooien

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een tulbandvorm in (ik gebruikte dit keer de Elegant party bundt van Nordic Ware) met boter en bestrooi hem met havervlokken. Bestuif de vorm daarna nog met bloem.

Klop de boter samen met de suiker en Golden Syrup wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de vorige is opgenomen. Mocht het er na het toevoegen van een paar eieren een beetje geschift uitzien voeg dan vast een eetlepel van de bloem toe dan word het beslag weer een mooi geheel. Roer als alle eieren zijn toegevoegd de bloem, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar en zeef dit boven het ei-suiker-boter mengsel. Voeg ook de havervlokken toe en spatel alles voorzichtig door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

Doe het beslag voorzichtig in de bakvorm en strijk het aan de bovenkant glad.

Bak de cake net onder het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.

Laat de cake een minuut of 15 in de vorm afkoelen en stort hem vervolgens op een taartrekje.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief