Een paar weken geleden maakte ik zelf mincemeat. Mincemeat is een heerlijke mix van o.a. (gedroogd) fruit, noten, drank, en specerijen. Er word in de kerstperiode veel mee gebakken (mincepies) in Groot Brittanië. Vandaag heb ik er deze koeken mee gemaakt. Het is een heel makkelijk recept en het duurt niet al te lang voor het in de oven staat.

Voor de koeken heb je nodig: (9-16 koeken)
75 gram fijne kristalsuiker
150 gram boter
225 bloem
snuf zout
1 tl.  vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
stukje amandelspijs
6 ruime el. mincemeat

Bereidingswijze:
Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in met boter. Leg er een bakpapiertje in die aan de zijkanten uitsteekt, zo kun je de koeken makkelijk uit de vorm tillen als ze klaar zijn.

Doe de suiker, boter, bloem en vanille in en kom en mix het met een mixer door elkaar tot er grove kruimels ontstaan. Houd ruim drie handjes vol met kruimels apart en doe de rest van de kruimels in de bakvorm. Druk het goed aan zodat er een mooie bodem ontstaat.

Rasp met een fijne rasp een dun laagje amandelspijs over de bodem. Verdeel hier de mincemeat over. Rasp vervolgens weer een dun laagje amandelspijs over de mincemeat. Verdeel er tenslotte de overige deegkruimels over.

Bak de koeken in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.

Haal de koeken uit de oven en laat ze ongeveer een half uurtje in de vorm afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrekje. Strooi er eventueel nog poedersuiker over en snijd de koek in het gewenste aantal stukken.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief