IMG_5400

Laatst zag ik een foto voorbij komen van een Oreo cake en die zag zo lekker uit dat ik gelijk besloot om er ook één te maken. Door de witte chocolade die er op zit smaakt hij naar de Oreo’s die in witte chocolade zijn gedipt. Je zou deze Oreo’s ook voor de vulling van je cake kunnen gebruiken. Ik heb dat niet gedaan want ik had nog de gewonen oreo’s liggen. Ik heb ongeveer dezelfde methode gebruikt als bij de Sneeuwwitje cake. Door er geraspte chocolade aan toe te voegen heeft de cake ook iets weg van een brownie. Erg lekker al zeg ik het zelf.

Voor de Oreo tulband heb je nodig: (9-12 personen)
200 gram zachte roomboter
200 gram  lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
200 gram bloem
40 gram cacao
1 tl. instant koffiepoeder
1,5 tl. bakpoeder
snufje zout
1 zakje vanille suiker of 1tl. vanille extract
100 gram pure chocolade
1 rol à 154 gram Oreo koekjes

voor de topping:
150 gram witte chocolade
1 rol à 154 gram Oreo koekjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden (125 graden hetelucht). Vet een tulbandvorm of cakevorm  met een doorsnede van 20 centimeter in met boter en bestuif hem met cacao. De tulband die ik heb gebruikt kun je gewoon bij Blokker kopen en is iets kleiner dan de andere tulbandvormen die ik heb.

Breek de Oreo’s in grove stukken, één oreo in ongeveer 4 stukjes.  Zet ze dan even opzij. Roer de cacao en koffie door elkaar en voeg hier 40-60 ml. kokend water aan toe. Roer dit goed door elkaar tot je een mooi klontvrij papje hebt.

Rasp de pure chocolade met een fijne rasp. Zet het vervolgens in de koelkast om de chocolade koel te houden.

Klop dan de boter en de suiker door elkaar tot het wit en luchtig is. Voeg het cacaopapje toe en mix alles goed door. Klop er dan één voor één de eieren en vervolgens de vanille door. Roer de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar en zeef het boven je beslag. Voeg ook de geraspte chocolade toe en spatel dit allemaal voorzichtig door elkaar tot je beslag een mooi geheel is geworden. Doe er dan de Oreostukjes bij en spatel ook dit voorzichtig door je beslag.

Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant even glad. Bak de cake dan net onder het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. De cake is klaar als je er met een (saté)prikker in prikt en deze er schoon uit komt. Er mag nog wel een kruimeltje aan zitten maar geen nat beslag.

Laat de cake een minuut of 15 afkoelen in de vorm en stort hem dan op een taartrekje. Laat hem hier volledig op afkoelen.

Als de cake volledig is afgekoeld kun je de topping maken. Sla de helft van de Oreo’s vrij fijn door ze in een stevige plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Je kunt ook een vijzel gebruiken. Hak de andere Oreo’s door tweeën.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Verdeel de chocolade met behulp van een lepel over de cake. Je kunt het er ook in een keer over gieten maar met een lepel heb je er meer controle over (vind ik). Strooi vervolgens de Oreokruimels over de cake en leg dan de grote stukken Oreo in een mooi patroon op je cake.

Laat de cake nu ongeveer een half uur staan zodat de chocolade een beetje kan stollen. De cake is dan klaar om opgegeten te worden.

IMG_5403

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief