IMG_5376

Een paar weken geleden was ik met mijn zus een dagje in Rotterdam en toen gingen we lunchen bij Jamie’s Italian. We hebben superlekker gegeten en het toetje was zo lekker dat ik er mijn eigen versie van heb gemaakt.

Voor de taart heb je nodig: (ca. 12 personen)
Voor het deeg:

150 gram bloem
100 gram boter op kamertemperatuur
50 gram fijne kristalsuiker
1  ei
snufje zout
1/2 tl. bakpoeder
2 el. paneermeel

Voor de vulling heb je nodig:
150 gram boter op kamertemperatuur
150 gram fijne kristalsuiker
1 ei
150 gram amandelmeel
1 tl. vanille extract of een zakje vanillesuiker
snufje zout
optioneel: 1/2 tl. amandel extract

Voor de topping heb je nodig:
150 gram fruit naar keuze (Ik had een mix van bosbessen en frambozen in de vriezer liggen)
ca. 2 el. amandelschaafsel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175  graden (150 hetelucht). Verwarm ook gelijk een bakplaat mee in het midden van de oven. Als je hier de taart op zet in de oven verklein je de kans op een ‘natte bodem’door de warmte van de bakplaat. Vet een taartvorm met losse bodem van 22 à 24 cm. goed in met boter.

Kneed met een handmixer de bloem, boter, suiker, zout en bakpoeder voor het deeg door elkaar tot kruim. Kluts het ei en voeg een kwart tot de helft toe aan je kruimels. De rest van het ei gebruik je straks voor de vulling. Kneed alles door elkaar tot een mooi deeg. 

Rol je deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 3 mm. dikte. Bekleed je taartvorm met het deeg. Het is niet erg als het deeg breekt, je kunt het gewoon als puzzelstukjes aan elkaar vast drukken. Prik vervolgens allemaal gaatjes in de bodem en strooi er dan het paneermeel over. Zet de bodem vervolgens in de koelkast.

Klop voor de vulling de boter samen met de suiker wit en luchtig. Voeg vervolgens het overgebleven ei en het andere ei toe aan het beslag en klop het goed door elkaar. Voeg de vanille, eventueel amandel extract en het zout toe en mix dit ook goed door elkaar. Voeg als laatste het amandelmeel toe en spatel dit door het beslag.

Haal de taartbodem uit de koelkast en doe hier het amandelbeslag in. Strijk het even mooi glad met een lepel. Verdeel vervolgens het fruit over het beslag, Je kunt dit er gewoon op leggen, je hoeft het niet in het beslag te drukken. Strooi de amandelschaafsel erover en bak de taart dan in het midden van de oven in 45- 60 minuten goudbruin en gaar. Als je fruit bevroren is kan het iets langer duren. Je kunt de taart dan de laatste 5 minuten iets hoger in de oven zetten zodat de taart ook in het midden mooi goudbruin word.

Laat de cake ongeveer 30 minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat de bodem nog even zitten en laat hem volledig afkoelen op een taartrekje. Je kunt de bodem van de taartvorm laten zitten tijdens het serveren, maar als je geen krassen op je bakvorm wil kun je hem er ook onderuit halen door even met een paletmes tussen je taart en de vorm te wippen en hem er vervolgens voorzichtig af te  schuiven.

Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker

Veel bakplezier en eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief