IMG_5363

Ja dit is weer een tulbandcake. Maar ik vind ze gewoon zo leuk! Deze keer maakte ik een cake met witte chocolade, witte chocolade en witte chocolade.
Omgedoopt tot Sneeuwwitje cake.

Voor de cake heb je nodig: (12-16 personen)
250 gram boter op kamertemperatuur
250 gram witte basterdsuiker
5 eieren
250 gram bloem
2tl. bakpoeder
snufje zout
1 vanillestokje, vanillesuiker of vanille extract
100 gram witte chocolade

Voor de topping:
2 x 100 gram witte chocolade.

Bereidingswijze:
Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bloem. Je kunt eventueel ook een normale cakevorm van minimaal 25 cm gebruiken. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Rasp de witte chocolade fijn met een fijne rasp en zet het vervolgens in de koelkast.

Heel fijn geraspte chocolade!

Heel fijn geraspte chocolade!

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Mix er dan een voor een de eieren doorheen en voeg ook de vanille toe. Roer de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar en zeef dit boven het ei-botermengsel. Voeg dan ook de chocolade toe en spatel dit tot een homogene massa door elkaar. Door de chocolade zal het geen glad mengsel worden. Het zal er een beetje uitzien alsof er klontjes in zitten (de chocolade).

Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 50-60 minuten goudbruin en gaar.

Laat de cake een minuut of vijftien in de vorm afkoelen en stort hem dan op een taartrekje en laat de cake volledig afkoelen.

Smelt als de cake is  afgekoeld 100 gram chocolade. Doe dit au-bain marie of in de magnetron. Als je de chocolade in de magnetron wilt smelten moet je de chocolade even fijn hakken en dan 30 seconden in een magnetronvaste kom in de magnetron zetten. Dan even goed doorroeren en dan steeds 10 seconden in de magnetron en tussendoor even roeren. Doe dit net zo lang tot de chocolade is gesmolten. Verdeel de chocolade dan over de cake.

Maak ondertussen chocoladeschilfers van de andere reep chocolade. Dit kun je doen door met een koksmes over de chocolade te schaven. Ga hiervoor tegen het aanrecht staan en leg de chocolade in lengte voor je neer. schaaf dan met het mes over de chocolade naar je toe. Zo kun je goed kracht zetten op de chocolade en krijg je mooi krullen. Je kunt de chocolade ook eventueel raspen met een grove rasp of er met een dunschiller langs gaan.  Verdeel de chocolade dan mooi over de cake. Doe dit niet als je net de gesmolten chocolade erop hebt gedaan want dan smelten de schilfers. Wacht een minuutje of tien tot je ziet dan de chocolade een beetje dof is geworden. Als je dit gedaan heb is je tulband klaar!

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief