IMG_5360

Het nieuwe jaar is begonnen en omdat Pasen dit jaar vroeg valt liggen de eerste paaseieren alweer in de winkel. Geïnspireerd door al het lekkers wat in de winkel ligt ben ik rond gaan kijken op Pinterest op zoek naar ideeën om te gaan bakken. Ik kwam een kruimelcake tegen met citroen en een cheesecake laagje en het zag er zo lekker uit dat ik gelijk de keuken in ben gedoken om er mijn eigen versie van te maken.

IMG_5362

Voor de kruimelcake heb je nodig: (12 -16 personen)
Voor de Kruimellaag heb je nodig:
50 gram witte bastersdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram roomboter
150 gram bloem
snufje zout

Voor de cheesecake vulling heb je nodig:
200 gram roomkaas (ik heb monchou gebruikt)
50 gram witte basterdsuiker
1 ei
geraspte schil van een citroen

Voor de cake heb je nodig:
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 gram bloem
1 tl. bakpoeder
2 el. citroensap

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm van 26 cm in met boter en bestuif met bloem. Leg eventueel een bakpapiertje op de bodem.

Begin met het maken van de kruimellaag. Smelt de boter op laag vuur. Roer ondertussen de rest van de ingrediënten door elkaar. Roer hier vervolgens de gesmolten boter door tot je mooie kruimels hebt.

Maak dan de cheesecake vulling. Klop eerst de roomkaas even goed los. Doe er dan de suiker bij en vervolgens het ei en de citroenrasp.

Klop voor de cake de boter, suiker en vanillesuiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe er vervolgens een voor een de eieren bij. Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zeef dit boven het ei-botermengsel. Spatel dit allemaal goed door elkaar en roer er op het laatst de citroensap doorheen.

Doe het cakebeslag in de vorm en strijk het mooi glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel hier de cheesecake laag over maar zorg er voor de je deze niet helemaal tot aan het randje laat komen. Laat ongeveer een centimeter vrij van de rand.

Verdeel vervolgens de kruimellaag over. Om er voor te zorgen dat de cheesecake laag niet uit loopt als je de kruimels erop doet kun je het beste eerst de rand van de vorm bedekken met kruimels en vervolgens het midden. Je kunt zelf beslissen hoeveel kruimels je op de cake wil hebben. Als je van veel kruimels houd doe je alles erop (zoals ik gedaan heb) en als je er niet zo van houd doe je er wat minder op.

Bak de de cake in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Vanwege de cheesecake laag heb ik de cake in de vorm laten afkoelen.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief