IMG_20151206_213103

Vanavond bakte ik deze heerlijke gingerbread cake. Een iets ander recept dan mijn normale recept voor cake maar zeker niet minder lekker. De cake lijkt een beetje ontbijtkoek, of zoals wij zeggen: peperkoek. Door het gebruik van golden syrup word de cake een beetje sticky. Tegenwoordig is golden syrup in bijna elke grotere supermarkt wel verkrijgbaar. Mocht je het nu echt niet kunnen vinden dan kun je ook honing gebruiken.

Voor de cake heb je nodig: (12-15 personen)
250 gram bloem
1 tl. bakpoeder
1/2 tl. baksoda
snufje zout
1 tl. speculaaskruiden
1 tl. gemberpoeder
2 tl. kaneel
125 gram boter op kamertemperatuur
75 gram donkere basterdsuiker
50 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
125 gram golden syrup
250 ml. (volle) melk
poedersuiker

Bereidingwijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bloem.

Roer de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, speculaaskruiden, gember en kaneel door elkaar en zet dit even opzij.
Klop vervolgens de boter met de beide suikers licht en romig. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe.Roer er daarna de golden syrup doorheen. Als dit een mooie, gladde massa is geworden doe je om en om het bloemmengsel en de melk erbij. Begin met een derde van de bloem, vervolgens de helft van de melk, dan weer een derde van de bloem, dan de rest van de melk en als laatste de rest van de bloem. Doe dit met de mixer op de laagste stand. Je wilt niet dat de bloem en de melk je hele keuken door vliegen (Ik niet tenminste).

Als het een mooi glad beslag is geworden kun je het in de vorm doen. Strijk de bovenkant mooi glad en bak hem dan in 45 – 60 minuten goudbruin en gaar. controleer de gaarheid met een breinaald of satéprikker. Stort hem na ongeveer een kwartier afkoelen op een taartrek en laat hem dan verder volledig afkoelen. Bestrooi hem met poedersuiker voor het sneeuw effect.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief