IMG_5290

Vandaag heb ik weer een Grieks recept. Deze keer heb ik Ravani gemaakt. Dit is een Griesmeelcake die word besprenkelt/overgoten met siroop. Nu word de cake voornamelijk in platte bakvormen gebakken maar aangezien ik de laatste tijd in EEN tulbandfase zit besloot ik om de cake in een tulband te bakken. Dit vind ik er qua presentatie wat leuker uitzien. Het recept komt uit het boek ‘Culinaria Griekenland’. De eerste keer dat ik de cake precies volgens het recept bakte was hij zo hard als een baksteen, Ik heb het recept zo aangepast dat hij naar mijn zin is.

Voor de cake heb je nodig: (12-16 personen)
200 gram bloem
125 gram griesmeel
2 tl. bakpoeder
snuf zout
125 ml. sinaasappelsap
4 eieren
125 gram fijne kristalsuiker
150 gram boter
schil van 1 sinaasappel
50 gram geschaafde amandelen

Voor de siroop heb je nodig:
325 ml. suiker
250 ml. water
schil van 1 citroen
1 kaneelstokje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (150 graden hetelucht) Vet een tulband in met boter en bestuif hem met bloem.

Roer de bloem, griesmeel, bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg de schil van de sinaasappel toe aan het sinaasappelsap.

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Doe er dan afwisselend het bloemmengsel en de sinaasappelsap bij.

Verdeel de amandelen over de bodem van de tulband en verdeel hierover het beslag.

Bak de cake vervolgens in het midden van de oven in 30 tot 45 minuten goudbruin en gaar.

Laat de cake een minuut of 10 afkoelen in de vorm en stort hem vervolgens op een afkoelrekje. laat de cake volledig afkoelen.

Doe voor de siroop alle ingrediënten in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Zodra de siroop kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 5 minuten door pruttelen.

Besprenkel de cake vervolgens met de siroop. Je kunt hiermee zelf bepalen hoe ‘nat’ je de cake wil hebben.

Veel bakplezier een Eet smakelijk!

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Archief