IMG_5283

Een tijdje terug waren mijn moeder, zus en ik een dagje naar Essen in Duitsland. Natuurlijk kon ik niet naar huis gaan zonder een bezoekje te brengen aan de supermarkt. In het pad met de bakproducten hadden ze onder andere cakemixen van Milka en Oreo voor o.a. brownies, cupcakes en koekjes. De verpakking zag er ontzettend leuk uit maar als ik iets bak dan bak ik dat graag helemaal zelf zonder een cakemix. Dus geïnspireerd door de cakemixen maak ik vandaag deze heerlijke brownies.

Voor de brownies heb je nodig: (12 – 16 stukjes)
150 gram Milka chocolade
100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
150 gram suiker
1 theelepel vanille of een zakje vanillesuiker
3 eieren
2 el. cacao
100 gram bloem
snufje zout
125 gram Oreo’s

Bereidingswijze:
Vet een vierkante bakvorm van 20 cm. in met boter en bekleed hem eventueel met een bakpapiertje. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht op 150)

Smelt de chocolade au bain-marie of  in de magnetron. Als je de chocolade in de magnetron wil smelten moet je hem steeds instellen op 15 seconden en dan even doorroeren en dat net zo lang tot de chocolade is gesmolten.

Klop de boter en suiker door elkaar. Dit hoeft niet heel luchtig te worden, als het maar goed door elkaar is gemixt. Klop dan de eieren erdoor en doe er vervolgens de gesmolten chocolade bij. Als dit allemaal goed door elkaar is gemixt zeef je er de bloem, cacao en het zout boven en spatel het met een spatel door elkaar. Breek de oreo’s in stukje en spatel 100 gram door het browniebeslag. Doe dit vervolgens in de bakvorm en strijk het mooi glad aan de bovenkant. Strooi er dan de resterende oreo’s over en bak de brownie is ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Als je er een satéprikker in steekt mogen er nog wel kruimels aan zitten.

Laat de brownie in de vorm afkoelen.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

2 reacties op Milka Oreo brownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief