11070173_964834056867920_6051171367086668719_n
Het is weer bijna Pasen, dus bij deze een recept voor een lekkere taart! Door de gekleurde eieren op de bovenkant ziet de taart er extra vrolijk uit. In dit recept gebruik ik lemon curd. Je kunt dit in grotere supermarkten gewoon kopen, deze kun je vinden bij de jam. Ik maak de lemon curd zelf omdat ik dat lekkerder vind.

Voor de taart heb je nodig: (ca. 12 personen)
250 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
250 gram fijne kristalsuiker
5 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl. vanille of een vanillestokje
geraspte schil van een citroen
sap van een citroen
snufje zout

Voor de vulling heb je nodig:
Lemon curd
3 eieren
150 gram fijne kristalsuiker
80 ml. vers citroensap
geraspte schil van een citroen
50 gram roomboter

250 ml slagroom
2 el. poedersuiker
eventueel een zakje klopfix

Voor de topping heb je nodig:
100 ml slagroom
300 gram witte chocolade

chocolade landeitjes

Bereidingswijze:
Begin met de topping. Snijd hiervoor de chocolade heel erg fijn en doe het in een kom. Verwarm de slagroom totdat het net aan de kook is. Giet de slagroom over de chocola en laat dit even een minuut of drie staan. Roer het vervolgens goed door tot alles een mooi geheel is geworden. Laat de ganache op kamertemperatuur op stijven.

Vervolgens kun je de lemon curd maken. Roer de eieren, suiker, citroensap en schil in een kom. Verwarm dit mengsel al roerend au bain marie totdat het dik word. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Als het dik is haal je de kom van het vuur en moet je het mengsel zeven. Als het gezeefd is roer je de boter erdoor. Dek de curd af met plastic folie en zet het in de koelkast.

Dan kun je de cakes maken. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet twee ronde cakevormen in van ongeveer 22 cm.
Klop de boter met de suiker zacht en romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Klop vervolgens een voor 1 de eieren erdoor en voeg dan ook de vanille toe. Voeg vervolgens het sap en de schil van de citroen toe en zeef het bakmeel en zout boven dit mengsel en spatel alles door elkaar. Verdeel het beslag over de cakevormen en bak de cakes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakes een minuut of tien in de vorm afkoelen en stort ze vervolgens op een koelrekje. Laat ze volledig afkoelen.

IMG_5249

Als de cakes zijn afgekoeld en de ganache smeerbaar is geworden kun je de cake in elkaar zetten. Klop de slagroom op met de suiker en eventueel klopfix. smeer een klein beetje uit over een cake en doe de rest van de slagroom in een spuitzak of hersluitbare diepvrieszak. Knip er een punt af en spuit aan de rand van de cake allemaal kleine rondjes. Mocht je dit teveel gedoe vinden, kwak je gewoon alle slagroom in een keer over de cake en smeer je het een beetje netjes uit. Doe 3 a 4 volle lepels lemon curd in het midden en spreid dit met een lepel uit naar de rand van de cake. Leg dan de andere cake erbovenop en druk hem lichtjes aan. Vul een spuitzak met een kartelrandje met de ganache en spuit allemaal kleine ‘nestjes’ op de bovenkant. Verdeel hierover de eieren en klaar is je taart!

Veel bakplezier een eet smakelijk!

 

2 reacties op Paastaart

  • Hilarisch recept! Vooral dat je de slagroom erop moet ‘kwakken’! 😆

    Maar wel een vraagje: moet de boter gesmolten zijn voor de lemon curd? Of in kleine stukjes gesneden?

    • De boter hoef je niet te smelten, gewoon op kamertemperatuur. Je kunt het in blokjes snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief