IMG_5201

Toen ik laatst de pompoenpuree maakte voor de pompoenrol had ik nog puree over en daar maakte ik deze heerlijke pompoenbroodcake mee. Ik heb hem pompoenbroodcake genoemd omdat deze cake in Amerika bekend staat als pumpkinbread maar hij lijkt qua structuur veel meer op een cake. Als je niet zo van pompoen houd, kun je deze ook vervangen voor dezelfde hoeveelheid banaan. De speculaaskruiden kun je dan vervangen voor bijvoorbeeld kaneel en/of gember

Voor de pompoenbroodcake heb je nodig: (12 tot 15 plakken)
275 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gram pompoenpuree
300 gram bloem
1tl. bakpoeder
1tl. baksoda
snuf zout
2 tl. speculaaskruiden
150 gram gesmolten boter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (150 hetelucht) Vet een cakevorm van 25 cm in met boter en bekleed hem op de bodem en zijkanten met een bakpapiertje.

Roer de bloem, bakpoeder, baksoda, snuf zout en speculaaskruiden in een kom en roer dit door elkaar. Zet het vervolgens even opzij. Klop in een kom de suiker met de eieren luchtig met een mixer. Klop de pompoenpuree erdoor. Voeg dan het bloemmengsel toe en mix tot alles goed vermengd is. Doe dan de gesmolten boter erbij en mix deze er ook goed doorheen. Als het een mooi glad beslag is geworden giet je het in de bakvorm en bak het in ongeveer 60 tot 75 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er weer droog uit komt. Om te voorkomen dat je cake niet te donker word aan de bovenkant moet je hem niet in het midden van de oven zetten maar net een rek eronder. Laat de cake een minuut of toen afkoelen in de vorm en laat hem vervolgens afkoelen op een taartrooster.

Veel plezier met bakken en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief