IMG_4887

Vorige week kocht ik ‘Jamie’ magazine. Dit keer is het een Italiaanse special en daar stond onder andere het recept  in voor deze koekjes. Ik maakte ze en nam ze mee naar mijn werk en mijn collega’s vonden ze erg lekker! Ik besloot om het recept op mijn website te zetten, dan had ik gelijk een goede reden om ze nog een keer te maken want de koekjes moeten natuurlijk ook nog op de foto worden gezet! Ik heb het recept naar mijn eigen smaak aangepast. Ik heb er een beetje vanille door gedaan en ik heb de koekjes op een andere manier gevormd. De koekjes worden gemaakt met gemalen amandelen. Dit is tegenwoordig redelijk goed verkrijgbaar. Het is wel iets goedkoper om hele of geschaafde amandelen te kopen en die zelf fijn te hakken met een keukenmachine.

Voor de koekjes heb je nodig: (30-40 koekjes)

200 gram poedersuiker, plus 2 à 3 el. extra om de koekjes in te rollen
1/2 tl. bakpoeder
snuf zout
300 gram gemalen amandelen
geraspte schil van een citroen
2 eiwitten
1 tl. amandel extract
1 tl. vanille extract
bloem om te bestuiven

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor  op 150 graden (hetelucht op 130 graden). Zet een bakplaat klaar en bekleed hem met bakpapier

Zeef de poedersuiker,het bakpoeder en het zout boven een kom en roer dan de amandelen en citroenrasp erdoor. Klop in een andere schone kom de eiwitten tot zachte pieken. Voeg dan het amandel en vanille extract toe en klop dit er nog even snel door. Voeg 1/3 van het amandelmengsel toe aan de eiwitten en spatel dit voorzichtig door elkaar. Doe dan de rest van het amandelmengsel erbij en roer dit er ook goed door. Verdeel het deeg in tweeën en vorm van elke helft een bal. Bestuif je aanrecht met bloem en rol vervolgens elk stuk deeg tot een rol van ongeveer 20 cm. lang. Rol het deeg dan in vershoudfolie en leg ze minstens 2 uur in de koelkast. Traditioneel word het deeg minimaal 24 uur in de koelkast gelegd. Zoveel geduld heb ik niet, met 2 uur zijn de koekjes ook erg lekker!

IMG_4880

Zet een diep bord klaar met 2 à 3 ruime eetlepels poedersuiker. Snijd de rollen deeg in plakjes van ongeveer 1 cm. en rol hier balletjes van. Druk ze vervolgens een beetje aan tussen je handen en maak er rolletjes van,van ongeveer 2 à 3 cm. Rol ze vervolgens  door de poedersuiker en leg ze op de bakplaat. Als alle koekjes op de bakplaat liggen druk je ze met je handen plat tot ongeveer 1 cm. dik. Bak de koekjes in ongeveer 20 tot 25 minuten licht goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte doos.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief