IMG_4852

Daar zijn ze weer: de overrijpe bananen! Dit keer maak ik  deze heerlijke chocolate chip bananen muffins. De combinatie van chocolade, banaan en een klein beetje kaneel werkt erg goed en is heel erg lekker! Als  je geen keukenmachine of handmixer hebt is dit recept ideaal, je kunt gewoon een garde gebruiken. Je hoeft je beslag geen uren op te kloppen. Je kunt het gewoon door elkaar roeren, in de vormpjes doen en bakken. Deze muffins heb je van begin tot eind in 30 tot 45 minuten klaar!

Voor de muffins heb je nodig: (12-15 stuks)

100 ml zonnebloemolie
2 eieren
100 gram fijne kristalsuiker
3 bananen, fijngeprakt
1/4 tl vanille extract
225 gram bloem
1 tl. bakpoeder
1/2 tl. baksoda
1/4 tl. zout
1/2 tl. kaneel
150 gram chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een cupcakevorm klaar en doe hier cupcake/muffinpapiertjes in.

Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel bij elkaar in een kommetje en roer dit even goed door elkaar. Hak de chocolade in stukjes ter grootte van een doperwt en doe hier dan 2 à 3 eetlepels van de bloem bij en roer dit even door elkaar, dit voorkomt dat de chocolade zometeen tijdens het bakken naar beneden zakt. Doe de zonnebloemolie, eieren, suiker, bananen en vanille in een kom en klop dit goed door elkaar met een garde of handmixer. Roer dan de bloem erdoor net zolang tot je geen bloem meer ziet. Doe als laatste de chocoladestukjes erbij. Roer ze door het beslag met een lepel of spatel. Met de handmixer klop je de chocolade stuk en met een garde blijft de chocolade er een beetje tussen steken. Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met beslag. Dit gaat heel handig met een ijsschep! Bak de muffins dan in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Een reactie op Chocolate chip bananen muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief