IMG_4841

Vandaag deel ik met jullie een recept voor cakey brownies. Het is een vrij basic recept en de brownies lijken qua structuur een beetje op de brownies uit een pakje van Dr. Oetker en Home Made, een beetje cake achtig. Lees gauw verder voor het recept!

Voor de brownies heb je nodig: (ongeveer 16 stukjes)

60 gram boter op kamertemperatuur
100 gram chocolade
150 gram suiker
1 el. golden syrup
2 eieren
1 tl. vanille extract
1 tl. oploskoffie
3 el. melk
75 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 tl zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de oven ongeveer 20 graden lager als je een heteluchtoven hebt. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en leg op de bodem eventueel een bakpapiertje.

Doe het zout bij het zelfrijzend bakmeel en roer dit door elkaar. Zet het dan even opzij. Verwarm de melk ongeveer 15 seconden in de magnetron en los de koffie hier in op. Zet dit ook even opzij. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit au bain marie of in de magnetron. Als je de chocolade in de magnetron smelt, zet het dan eerst ongeveer 30 seconden in de magnetron en daarna elke keer 10 seconden. Roer het tussendoor steeds even door. Zo voorkom je dat de chocolade verbrand. Het duurt in totaal ongeveer anderhalve minuut om de chocolade in de magnetron te smelten. Zet dan de chocolade ook even opzij. Klop met een handmixer de boter en de suiker een minuut of 2 door elkaar. Het zal niet heel erg luchtig en romig worden. Voeg dan de beide eieren toe en klop ze er door heen tot het één mooi geheel is geworden.  Voeg dan de chocolade, golden syrup, vanille en melk toe en klop dit allemaal goed door elkaar. Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel erbij en roer dit goed door het beslag. Doe het browniebeslag vervolgens in de bakvorm en bak de brownie in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven gaar. De brownie  is klaar als je er met een sateprikker in prikt en deze er droog uitkomt. Bak de brownie nog wat langer als dit niet het geval is. Laat de brownie in de bakvorm afkoelen en snijd hem vervolgens in het aantal gewenste stukken.

Veel plezier met bakken en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief