IMG_4848

De laatste dagen is het heerlijk warm weer. Nadeel is dan dat de bananen snel bruin worden. Voordeel is dan dat ze perfect zijn om mee te bakken! Vandaag heb ik voor jullie dan ook een recept voor bananenbrood! Ik heb het bananenbrood iets ‘gezonder’ gemaakt door voor een deel volkorenmeel te gebruiken, wat nootjes door het beslag te doen en in plaats van basterdsuiker, ruwe rietsuiker te gebruiken.

Voor het bananenbrood heb je nodig: (ongeveer 12 plakjes)

270 gram ruwe rietsuiker
2 eieren
200 gram gepelde bananen
140 gram bloem
140 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
140 gram boter
100 gram notenmix (ik heb walnoten en pecannoten gebruikt, maar je kunt elke noot gebruiken die je lekker vind)
klein handje havervlokken, lijnzaad, zonnebloempitten e.d. om te bestrooien

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een cakevorm van 25 cm in.

Doe de bloem, volkorenmeel, bakpoeder, baksoda, kaneel en gemberpoeder in een kom en roer dit door elkaar. Zet het dan even opzij. Prak de bananen tot puree op een snijplank of in een kommetje en zet ook dit even opzij. Doe de boter in een pannetje en laat dit op een laag vuur smelten. Zet als de boter is  gesmolten het vuur uit en laat het pannetje even staan. Hak de noten in grove stukken. Klop de suiker met de eieren tot ze goed zijn vermengd. De eieren zullen er licht en luchtig uitzien. Klop dan de bananenpuree erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en klop dit erdoorheen. Doe dan de gesmolten boter erbij en klop dit er ook doorheen.  Spatel als laatste de noten erdoor. Doe dan het beslag in de vorm en stroooi dan de havervlokken e.d. erover. Bak de cake net onder het midden van de oven in ongeveer 60 tot 75 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als je er een satéprikker of breinaald in prikt en er weer schoon uitkomt.  Als er nog beslag aanzit laat de cake dan wat langer in de oven staan. Laat de cake ongeveer een half uurtje afkoelen in de bakvorm en stort hem dan op een koelrekje en laat de cake volledig afkoelen.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief