IMG_4813

Morgen is het Moederdag! En aangezien ik de allerliefste moeder van de hele wereld heb ga ik natuurlijk iets lekkers voor haar maken. Helaas moet ze morgen werken maar er zal een lekker ontbijtje voor d’r klaar staan en ik heb deze heerlijke cake voor haar gemaakt. Ze had ook niet anders van me verwacht:)

Voor de cake heb je nodig: (ongeveer 8 personen)

250 gram boter of margarine op kamertemperatuur
250 gram witte basterdsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
1 tl vanille extract of een zakje vanillesuiker
snufje zout

1 pot met je favoriete jam (mijn moeder houd van aardbeien)

200 gram roomkaas
50 gram poedersuiker
150 ml slagroom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden Vet 2 ronde bakvormen van 20 cm. in

klop de boter met de suiker zacht en romig. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Klop dan de vanille erdoor. Doe het zout bij het zelfrijzend bakmeel en roer dit door elkaar. Doe het zelfrijzend bakmeel vervolgens bij het ei-botermengsel en klop dit goed door elkaar. Verdeel het beslag over de bakvormen. Maak vervolgens 4 kuiltje in het beslag en doe in elk kuiltje 1 à 2 theelepels  jam. Verspreid dit er vervolgens met een mes doorheen zodat je een marmer effect krijgt. Zet het vervolgens in de oven en bak de cakes in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakes afkoelen op een rekje.

Als de cakes volledig zijn afgekoeld kun je de vulling maken. Roer hiervoor de roomkaas los. Voeg dan de poedersuiker toe en doe er vervolgens beetje bij beetje de slagroom bij. Klop het geheel op tot het dik en lobbig is. Doe er vervolgens 1 à 2 eetlepels jam bij en spatel dit er rustig doorheen zodat je weer een marmer effect krijgt.

Leg een van de cakes ondersteboven en doe hier de vulling op. Spreid het niet helemaal uit tot aan de rand want anders loopt de vulling er zo uit als je de andere cake erop legt.  Leg vervolgens de tweede cake erop en druk het voorzichtig aan zodat de vulling een beetje naar de zijkant loopt.  Versier de cake naar wens met poedersuiker en wat extra jam.

Eet smakelijk en veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief