IMG_4821

Laatst maakte ik deze heerlijke chocolate chip cookies. Om ze extra lekker te maken heb ik ze gevuld met dulce de leche! In het recept voor de valentijncupcakes heb ik beschreven hoe je dulce de leche kunt maken. In sommige multiculturele supermarkten word caramel in blik verkocht. Dit kun je ook gebruiken. De hoeveelheid chocolade kun je eventueel aanpassen. Ik heb er lekker veel in gedaan zodat je niet van het ene stukje chocolade naar het andere stukje chocolade hoeft te fietsen. Wil je wat minder chocolade in je koekje dan doe je er gewoon wat minder in.

voor de koekjes heb je nodig: (ongeveer 30 koekjes)

500 gram bloem + een beetje extra
1 tl. bakpoeder
1 tl. baksoda
snuf zout
250 gram roomboter op kamertemperatuur
175 gram fijne kristalsuiker
175 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
500 pure chocolade in kleine stukjes gehakt (cacaomassa +/- 50%)
1 blikje dulce de leche

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakplaat klaar en leg hier een bakpapiertje op.

Doe de 500 gram bloem in een kom en roer hier de bakpoeder, baksoda en het zout doorheen. Zet het dan even aan de kant. Klop de boter samen met de suiker met een handmixer zacht en luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop deze er goed doorheen. Doe dan het bloemmengsel erbij en roer dit allemaal door elkaar tot je een mooi egaal deeg hebt. Strooi wat bloem op het aanrechtblad en leg hier het deeg op. druk het een beetje plat en kneed vervolgens de chocolade door het deeg. Als de chocolade er mooi doorheen zit verpak je het deeg in plastic en leg je het ongeveer een uur in de koelkast. Ondertussen kun je eventueel de dulce de leche in een spuitzak doen. Dit werkt zometeen wat schoner en netter. je kunt ook twee theelepeltjes gebruiken. Haal na een uur het deeg uit de koelkast en en rol er allemaal balletjes van. Ik heb balletjes gemaakt van ongeveer 30 gram. Ze zijn dan ongeveer net zo groot als een ping pong balletje. Druk ze vervolgens allemaal plat zodat ze op ongebakken koekjes lijken. Spuit of lepel dan in het midden een klein theelepeltje dulce de leche. Met een natte vinger kun je het dan een beetje plat duwen. Vouw het deeg dan om de dulce de leche heen zodat je weer een balletje krijgt.

IMG_4819

Leg de balletje op de bakplaat. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken op de bakplaat. Ze lopen vanzelf uit in de oven. Leg ze dus niet te dicht op elkaar! Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een koelrekje. Afgekoeld zijn de koekjes het lekkerst!

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief