IMG_4800

Na ruim twee weken eindelijk weer een nieuw recept! Naast het bakken vind ik  het ook erg leuk om filmpjes te kijken op youtube. Mijn voorkeur gaat natuurlijk vooral uit naar filmpjes waarin gebakken en gekookt word. Een van mijn favoriete Youtubers is Laura Vitale. Laura is geboren in Italië en is als tiener verhuisd naar Amerika. Daar werkte ze eerst in het restaurant van haar vader maar het restaurant moest door de crisis helaas sluiten.  Haar liefde voor koken deed haar besluiten om kookfilmpjes te maken op Youtube. Ze maakt altijd de lekkerste dingen! Waaronder deze heerlijke cheesecake. In Amerika gebruiken ze bij het koken en bakken geen weegschaal maar cups. Ik heb het recept iets aangepast en dit is het resultaat!

Voor de cheesecake heb je nodig: (ongeveer 12 personen)

Bodem:
250 gram amaretti koekjes (Als je ze niet kunt vinden, of als je ze niet lekker vind kun je ook lange vingers nemen, voeg dan ook eventueel 1/4 tl amandelextract toe)
75 gram gesmolten boter
2 el kristalsuiker

Vulling:
500 gram roomkaas op kamertemperatuur (ik gebruik monchou)
500 gram mascarpone op kamertemperatuur
225 gram fijne kristalsuiker
1 tl vanille extract of een zakje vanillesuiker
60 ml. amaretto (als je dit niet lekker vind of geen alcohol wil gebruiken kun je het vervangen voor 1  tl. amandelextract)
4 eieren
3 el. bloem
1/2 tl zout

Topping:
250 ml. slagroom
2 el. poedersuiker
1/4 tl. amandelextract
1/4 cup geroosterde amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm van 24 à 26 cm. in. Bedek de buitenkant van je springvorm met aluminium folie. (doe dit omdat cheesecake nog weleens kan lekken)

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of stop ze in een diepvrieszak en sla de koekjes met een deegroller tot kruim. Voeg de gesmolten boter en de suiker tot en roer dit goed door elkaar. Het moet een beetje op nat zand lijken. Doe de kruimels in je springvorm en druk ze goed aan op de bodem en een klein beetje aan de rand van je springvorm. Zet je springvorm vervolgens in de koelkast.

Klop de roomkaas en mascarpone goed door elkaar tot het zacht en romig is. Voeg de suiker toe en klop dit er goed doorheen. Voeg dan de vanille en de eieren toe en roer dit goed door elkaar tot het weer een mooi geheel is geworden. Doe het zout bij de bloem en doe dit, en de amaretto bij het roomkaasmengsel en meng ook dit weer totdat het een mooi, glad en romig mengsel is geworden. Pak de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel voorzichtig in de springvorm. Zet de cheesecake in het midden van de oven en bak de cheesecake in ongeveer 60-75 minuten gaar. De cheesecake moet een beetje goudbruin worden aan de buitenkant en nog een beetje wobbelig zijn in het midden. Zet dan de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Als je hier geen geduld voor hebt kun je hem ook uit de oven halen en af laten koelen maar dan heb je kans dat er een scheur in je cheesecake komt. Dit is niet zo heel erg want er komt ten slotte nog een topping op.  Als de cheesecake is afgekoeld moet je hem een nacht in de koelkast zetten om verder op te stijven.

De volgende dag klop je de slagroom stijf met de suiker en het amandelextract. Verdeel dit over de bovenkant van de cheesecake. Strooi er ten slotte nog wat amandelschaafsel over.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief