IMG_4603

Gisteren was het weer tijd om cake te bakken. Ik had ’s middags een mailtje gekregen dat ik niet uitgenodigd ben voor deelname aan het tweede seizoen voor Heel Holland bakt. Ik had het al enigszins zien aankomen omdat het zo lang duurde voor ik iets hoorde. Ook zag ik her en der al berichten voorbij komen van voorrondes die al begonnen waren. Toch baalde ik er van. Ik had me natuurlijk niet voor niks opgegeven. ’s avonds ben ik lekker de keuken in gedoken en heb ik deze heerlijke cake gebakken. Ik had zin om cake te bakken en ik werd er weer een beetje vrolijker van.

Voor de cake heb je nodig: (12-15 personen)

200 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
150 gram frambozen (vers of diepvries)
100 gram witte chocolade, in stukjes gehakt

Voor de kruimellaag heb je nodig:

75 gram bloem
50 gram boter
25 gram (fijne) kristalsuiker
snufje zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm van 26 cm. in en bekleed de bodem eventueel met een bakpapiertje.

Begin met de kruimellaag. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en wrijf alles met je vingers door elkaar tot het geheel op grove kruimels lijkt. Zet het vervolgens in de koelkast.

Klop vervolgens de boter en suiker zacht en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Klop het geheel lekker luchtig. (Als je mengsel er een klein beetje geschift uit ziet kun je alvast een lepel zelfrijzend bakmeel toevoegen. Dit brengt het geheel weer bij elkaar) Roer de zelfrijzend bakmeel, het zout en de vanillesuiker door elkaar. Zeef dit boven het boter-eimengsel en spatel het er doorheen. Als het een mooi glad beslag is geworden doe je het in de springvorm. Strijk de bovenkant mooi glad. Verdeel hierover de frambozen en de chocolade en vervolgens ook de kruimels. Bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 75 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en haal na ongeveer een halfuur de rand van de springvorm eraf. Laat de cake dan verder afkoelen. Je kunt er dan eventueel poedersuiker over strooien.

Eet smakelijk en veel bakplezier

Archief