IMG_4479

Was ik weer! Het heeft even geduurd maar hier is weer een nieuw recept! Een van mijn favoriete koekjes zijn shortbread. Heerlijk als ze gewoon uit een pakje komen en nog veel lekkerder als je ze zelf bakt! Dit is een heel makkelijk recept. Je kunt het recept eenvoudig verdubbelen of halveren en ze in allerlei verschillende vormen bakken. Ik ben deze keer traditioneel gebleven en heb er shortbread fingers van gemaakt. Je zou het deeg ook uit kunnen rollen en er vormpjes uitsteken of er balletjes van kunnen rollen en deze een beetje plat drukken.

De basis voor shortbread is 150 gram bloem, 100 gram boter en 50 gram suiker. Vandaag heb ik andere hoeveelheden gebruikt. Lees verder om precies te lezen hoe ik ze gemaakt heb!

Voor de shortbread heb je nodig: (ongeveer 36 koekjes)

375 gram bloem
250 gram zachte boter
125 gram poedersuiker, gezeefd
1/2 tl. zout

Bereidingswijze:

Vet een bakvorm in met boter en leg hier een bakpapiertje op. Ik heb mijn swiss roll tin gebruikt. Verwarm de oven voor op 125 graden

Doe de boter en poedersuiker in een kom en roer deze goed door elkaar tot een geheel met een houten lepel of een spatel. Dit kan alleen als de boter heel  zacht is! Als de boter nog wat aan de harde kant is kun je hem ongeveer 10 tot 20 seconden in de magnetron doen. Als het goed door elkaar is geroerd doe je de bloem erbij. Roer dit er eerst door met de lepel of spatel en ga daarna verder met je handen. Kneed het deeg tot een geheel. Druk het vervolgens in de vorm en wrijf het met de achterkant van een lepel egaal. Snijd er dan repen in van ongeveer 2 x 7 cm. Prik het deeg vervolgens in met een vork. Zet de bakvorm minimaal een uur in de koelkast. Bak de shortbread vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten licht goudbruin. Je wilt niet dat de shorbread teveel kleur krijgt. Shortbread is altijd licht van kleur. Als de shortbread klaar is moet je het even een minuut of tien af laten koelen en dan de repen weer even snijden. Laat de koekjes even goed afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Als  je dit te snel doet dan is de kans groot dat je koekjes breken. Dit is natuurlijk geen ramp want in je buik gaan ze ook stuk maar een beetje jammer is het natuurlijk wel! Voorzichtig dus!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief