IMG_4487

Ik ben een beetje op de Engelse toer want vandaag maak ik scones! Heerlijk bij de ‘afternoon tea’. Scones zijn een soort kruising tussen een cake en een broodje. Heel erg lekker en snel te maken! Door de jaren heen heb ik verschillende recepten geprobeerd maar het recept van Paul Hollywood blijft toch het beste! (Klik op zijn naam om te zien hoe hij ze maakt!) De officiële manier om scones te serveren is met clotted cream en jam. Clotted cream is verkrijgbaar bij de Jumbo en Marks and Spencer. Mocht je niet in de buurt van deze winkels wonen kun je ook wat slagroom opkloppen of gelijke delen slagroom en mascarpone door elkaar roeren. 
Voor de scones heb je nodig: (voor ongeveer 12 scones)

500 gram bloem
80 gram boter
80 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
5 tl. bakpoeder
250 ml.  volle melk

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een bakplaat klaar en vet hem in met boter of leg er een bakpapiertje op.

Doe 450 gram bloem in een grote kom en voeg de boter toe. wrijf de boter en bloem door elkaar met je vingers totdat het geheel op fijne broodkruimels lijkt. Voeg de suiker, bakpoeder en 2 eieren toe en gebruik een (houten) lepel om alles door elkaar te roeren. Voeg dan de helft van de melk toe en roer alles weer voorzichtig door elkaar. Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe.  Roer alles door elkaar totdat het een zacht en nattig deegje is geworden.

Besprenkel je aanrecht met een deel van de overgebleven 50 gram bloem. Leg dan het deeg op het aanrecht en besprenkel de bovenkant van het deeg met de rest van de bloem. Vouw het deeg door de helft, draai het dan 90 graden en herhaal dit een keer of 10. Doe dit tot je deeg er een beetje glad uitziet. Als het deeg een beetje plakkerig blijft kun je wat extra bloem toevoegen.

Rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer 2,5 cm.dikte. Steek hier rondjes uit met een ronde uitsteker van 7 cm. in diameter. Het overgebleven deeg kun je weer bij elkaar doen en opnieuw uitrollen. Leg alle rondjes op de bakplaat en laat ze een minuut of 5 liggen. Kluts ondertussen het overgebleven ei los met een snufje zout. Besmeer de scones met het ei en bak ze in ongeveer 10 tot 15 minuten tot de scones mooi gerezen en goudbruin zijn. Scones zijn zowel warm als koud erg lekker!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief