IMG_4454

Toen ik laatst de Valentijncupcakes maakte had ik de tip meegegeven om meerdere blikjes dulce de leche te maken. Als ik zo’n tip meegeef is het ook wel zo leuk om te vertellen wat je er nog meer mee kan maken. Dus bij deze: dulce de leche brownies! Een van mijn favoriete brownierecepten is een recept van Edd Kimber, de winnaar van het eerste seizoen van de ‘Great British bakeoff’. Ik heb de gezouten karamel in zijn recept vervangen voor dulce de leche en het werkt perfect! Ik gebruik in dit recept dezelfde ingrediënten als Edd, alleen is mijn bereidingswijze anders. Ik heb het de eerste keer op zijn manier gedaan maar het resultaat beviel niet dus heb ik het aangepast. Bekijk ook dit filmpje even van zijn brownies voor wat tips bij het maken van dit heerlijke recept!

Voor de brownies heb je nodig (voor ongeveer 24 personen)

180 gram bloem
3 el. cacao
1/4 tl. zout
300 gram pure chocolade
150 gram boter op kamertemperatuur
220 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram fijne kristalsuiker
4 eieren
1 tl. vanille
1 blikje dulce de leche

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor  op 175 graden. Vet een bakvorm van ongeveer 23 x 33 cm. in.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg de cacao en het zout toe aan de bloem en roer dit door elkaar en zet het dan opzij. Klop de boter met beide suikers luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en de vanille. Roer hier de chocolade doorheen. Zeef de bloemmix en spatel dit door  het chocolademengsel. Doe nu de helft van het beslag in de bakvorm. Doe de dulche de leche in een spuitzak en spuit dit op het browniebeslag. laat een randje van ongeveer 1 a 2 centimeter vrij aan de zijkanten. Als de dulce de leche iets te stevig is kun je de zak heel even in een glas met warm water zetten. Hierdoor smelt de dulce de leche een beetje en komt het makkelijker uit de spuitzak. Doe dan de rest van het browniesbeslag ook in een spuitzak. Als je een plat spuitmondje hebt is dit heel handig om te gebruiken. Heb je dit niet dat kun je ook gewoon het puntje van de zak afknippen. Spuit het beslag over de dulce de leche en smeer het vervolgens netjes en glad uit. Bak de brownie in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Als je er met je vinger op drukt moet het een beetje stevig aanvoelen. laat de brownie volledig afkoelen in de vorm. Snijd ze vervolgens in 24 stukjes, of minder als je brownies heel erg lekker vind.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief