IMG_4421

 

 

 

 

 

 

 

Simpel gezegd is dit gewoon een vanillecake met chocoladestukjes en chocoladesaus. Omdat dat niet zo leuk klinkt en de titel dan ietwat aan de lange kant word heb ik hem omgedoopt tot stracciattellacake. Ik heb de cake gebakken in een ronde vorm, Hij lijkt een beetje op een tulband alleen zit hier geen gat in het midden. Vanwege deze vorm moet de cake wat langer in de oven dan normaal, toch zeker wel anderhalf uur. Je kunt hem natuurlijk ook in een gewone vorm bakken of in een tulband , dan kun je hem wat korter in de oven zetten. Ongeveer een uur tot een uur en kwartier.

Voor de stracciatellacake heb je nodig: (Voor ongeveer 12 tot 15 personen)

250 gram roomboter
250 gram basterdsuiker
5 eieren
1 tl. vanille
250 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
150 gram chocolade

Voor de saus heb je nodig:

75 ml. slagroom
75 gram pure chocolade
1 tl. golden syrup of 1 tl. honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet je bakvorm in met boter en bestuif hem met wat bloem of  zelfrijzend bakmeel.

Hak de chocolade voor de cake in stukjes en schep hier 1 el. van het bakmeel doorheen. Dit zorgt ervoor dat de chocolade tijdens het bakken niet naar de bodem zakt. Zet het dan even opzij. Klop de boter en suiker zacht en romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en doe ook de vanille erbij. Spatel als laatst het bakmeel, zout en chocolade door het beslag. Doe het beslag in de vorm en zet de cake in de oven. Zet hem niet in het midden van de oven maar net een rek eronder. Bak de cake in ongeveer 90 minuten goudbruin en gaar. Gebruik je gewoon een cakevorm van 25 cm.  of een tulband bak de cake dan in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.

Laat de cake een minuut of 10 – 15 in de vorm afkoelen en haal hem er dan uit. Laat de cake volledig afkoelen op een rekje.

Als de cake volledig is afgekoeld kun je de saus maken. Breek hiervoor de chocolade in stukjes. Verwarm ondertussen de slagroom in een pannetje. Als de room begint te koken haal je hem van het vuur en doe je de chocolade erbij. Laat het even een minuutje staan en ga dan pas roeren. Op deze manier smelt de chocolade mooi in de slagroom en kun je het goed doorroeren. Voeg als laatste de golden syrup of honing toe. Dit zorgt ervoor dat de saus mooi glanst.

Zet een bord onder het rekje waar de cake op staat. Deze vangt zo mooi de saus op. Giet de saus over de cake.  Je kunt de cake op kamertemperatuur bewaren of in de koelkast zetten.

eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief