IMG_4407

Toen ik laatst de Dulche de Leche maakte voor de Valentijncupcakes heb ik meerdere blikjes gecondenseerde melk gekookt met het idee om die te gebruiken voor o.a. een banoffeetaart. Deze taart is vrij makkelijk te maken. Je hoeft geen oven te gebruiken en je heb alleen een mixer nodig voor het opkloppen van de slagroom. Bij deze het recept!

Voor de banoffeetaart heb je nodig: (Voor 8 à 10 personen)

250 gram digestive biscuits (Ik vind die van Verkade het lekkerst)
125 gram boter of margarine
1 blikje dulche de leche
2 à 3 bananen
250 ml. slagroom
2 el. poedersuiker
geraspte chocolade om te decoreren

Bereidingswijze:

Zet een taartvorm met losse taartbodem (+/- 24 cm.) klaar

Verkruimel de biscuits door ze in een zakje of schone theedoek te toen en hier op te slaan met een deegroller. Je kunt ze ook fijnmaken met behulp van een keukenmachine. Smelt de boter en doe deze bij de verkruimelde koekjes. Roer dit goed door elkaar. Doe dit vervolgens in je taartvorm en druk het goed aan op de bodem en de zijkanten. Zet dit minimaal een uur in de koelkast.

Roer de dulche de leche even goed door en smeer het vervolgens uit over de bodem van de taart.  Pel de bananen en snijd deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verspreid ze netjes over de dulche de leche. Klop vervolgens de slagroom stijf met de poedersuiker en verspreid deze ‘rustiek’ over de bananen. Rasp hier wat chocolade over en decoreer met wat stukje banaan. Zet hem dan nog een uurtje in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief