IMG_4325

Met Oud en Nieuw zijn we een paar dagen weggeweest naar Vaals. Toen we daar waren zijn we onder andere naar het chocolademuseum geweest in Eupen en naar de Kaufland (supermarkt) in Aken. Ik vind het altijd leuk om een in het buitenland naar een supermarkt te gaan en te kijken wat voor andere dingen ze hebben dan bij ons in Nederland. Natuurlijk loop ik dan altijd langs het gangpad met bakspullen en bakbenodigdheden. Bij de drankafdeling nam ik een flesje kirsch mee met de bedoeling om er een Schwarzwälder Kirschtaart mee te maken.  Maar na wat rond te kijken op internet voor inspiratie voor lekker recepten bedacht ik me dat het ook wel leuk was om er cupcakes van te maken. Dus bij deze: de Schwarzwälder kirschcupcakes

Voor de cupcakes heb je nodig: (ongeveer 12 cupcakes)

200 gram boter op kamertemperatuur
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 el. cacao
50 gram pure chocolade + een beetje om te versieren
kirsch
vlaaivulling in de smaak kers
250 ml. slagroom
2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een cupcakebakblik klaar en doe hier cupcakepapiertjes in.

Smelt de chocolade in een bakje boven een pannetje zacht kokend water of doe het in een magnetron bestendig bakje en zet deze elke keer op 10 seconden. Na 10 seconden roer je het telkens even door. Doe dit  net zolang tot de chocolade is gesmolten. Klop de boter met de beide suikers luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe. Doe er dan de gesmolten chocolade bij. Zeef de bakmeel, cacao en zout boven het ei-botermengsel en spatel het erdoorheen. Vul de vormpjes met het beslag ongeveer 3/4 vol. Ik gebruik hier zelf altijd een ijsschep voor. Zet de cupcakes in de oven en bak  ze in 20-25 minuten gaar. Als ze uit de oven komen moet je ze na ongeveer vijf minuutjes uit de vorm halen en op een rekje zetten om af te koelen.

Nu gaan we met de vulling beginnen. Dit  is heel makkelijk. Doe ongeveer 3 eetlepels van de vlaaivulling in een hakmolentje en maal dit fijn. Zodra de cupcakes zijn afgekoeld haal je het midden eruit met behulp van een appelboor. Vul dit gat op met de kersenvulling, dit kun je gewoon met een theelepeltje doen. Besprenkel de cakejes lichtjes kirsch. Als dit klaar is klop je de slagroom stijf met de twee zakjes vanillesuiker. Decoreer de cupcakes met een flinke dot slagroom en rasp er dan wat chocolade over.

Eet smakelijk!

3 reacties op Schwarzwälder kirschcupcakes

  • Op welke stand moet de magnetron voor de chocolade?

    • Wij hebben zelf een hele oude magnetron en die zet ik altijd gewoon op vol power. Dan zet ik hem op 10 seconden, roeren, weer tien seconden, weer roeren en dat net zolang tot de chocolade helemaal gesmolten is. Het verschilt een beetje per hoeveelheid chocolade hoe lang dit duurt.

  • Dank u voor de info, ga het misschien morgen maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief