IMG_4358

Toen wij vorig jaar een keer bij mijn oom en tante aten kregen we deze heerlijke taart als toetje! Omdat hij zo lekker was heb ik mijn tante om het recept gevraagd en vandaag ben ik er mee aan de slag gegaan! De taart ziet er heerlijk uit en is heel makkelijk om te maken!

Voor de taart heb je nodig:

250 gram boter
375 gram bloem + 1 el.
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1/4 tl. zout
1 blik perziken
150 g frambozenjam
150 g frambozen (diepvries)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik van ongeveer 23 x 33 cm in.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker en het zout door elkaar. Zodra de boter is  gesmolten doe je deze bij de bloem en kneed je het met een mixer (of met je handen) tot kruimels. Bedek de bodem en randen van je bakblik met iets meer dan de helft van de kruimels en druk deze goed aan. Doe je eetlepel bloem bij de rest van de kruimels en schud deze er een beetje doorheen.  Laat de perziken uitlekken in een vergiet en snijd ze in partjes. Bestrijk de deegbodem met de jam en verdeel hierop eerst de perziken en vervolgens de frambozen. Verdeel de kruimels over de taart en zet hem vervolgens in de oven. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen. Bestrooi hem eventueel met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief