IMG_4292

 

 

 

 

 

 

 

Laatst had ik wat ganache over van een recept en toen  bedacht ik me dat het wel leuk was om chocoladetruffels te maken. Je moet wel geduld hebben bij het maken van dit recept want het afkoelen en opstijven neemt wat tijd in beslag. Veel plezier!

Voor de chocoladetruffels heb je nodig:(ongeveer 25 truffels)

200 gram pure chocolade
200 gram slagroom
1 el cacao
1 tl poedersuiker
50 gram fijngeraspte witte chocolade

Bereidingswijze:

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Verwarm de slagroom in een steelpannetje totdat het net aan de kook is. Schenk de slagroom dan over de chocolade en laat het ongeveer een minuut zo staan. Roer het vervolgens goed door totdat het een egale massa is. Laat de ganache eerst op kamertemperatuur afkoelen. Als de ganache is afgekoeld moet je hem afdekken met bijvoorbeeld plasticfolie en zet het vervolgens een nacht in de koelkast.  De ganache is nu koud en stevig genoeg om er kleine bolletjes van te draaien. Je kunt de truffels net zo groot maken als je zelf wil.  Tijdens het draaien zal de chocolade weer een klein beetje smelten in je handen.  Als de bolletjes gedraaid zijn  moet je ze ongeveer een kwartier tot een halfuur in de koelkast zetten. Roer ondertussen de poedersuiker door de cacao en doe dit in een bakje. Rol de ene helft van de bolletjes door de cacao en de andere helft door de witte chocolade. Leg de truffels dan minimaal een uur in de koelkast om verder op de stijven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief