speculaas marmercake

 

 

 

 

 

 

 

Deze cake is perfect als je iets wilt maken wat niet te moeilijk is maar wel net dat beetje extra wil geven. Past precies in deze tijd van het jaar. Door het marmer effect smaakt de cake heel subtiel naar speculaas. Erg lekker!

Voor de speculaas marmercake heb je nodig: (ongeveer 20 personen)

300 gram boter op kamertemperatuur
300 gram witte basterdsuiker
6 eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
3 theelepels speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een bakvorm van 30 cm in.

Mix de boter en de suiker luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe. Roer het zout door de bloem en zeef de bloem. Spatel de bloem door het ei-botermengsel. Doe de helft van het beslag in een andere kom en roer hier de speculaaskruiden doorheen. Doe vervolgens om en om schepjes van elk beslag in de vorm tot dat al  het beslag in de vorm zit. Roer er vervolgens nog een beetje doorheen met een mes zodat het allemaal een beetje door elkaar overloopt. Bak de cake op de op één na onderste richel in de oven in ongeveer 75 tot 90 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief