kerstkransjes

 

 

 

 

 

 

 

Nog een week en dan is het kerst! En wat hoort daarbij? kerstkransjes!

Ik heb het deeg voor dit recept gemaakt met de keukenmachine maar je kunt het ook met de hand doen of een handmixer gebruiken.

Je zou ook een lintje door de kerstkransje kunnen doen en dan in de boom hangen!

Voor de kerstkransjes heb je nodig: (ongeveer 35 koekj

200 gram boter
140 gram witte basterdsuiker
10 gram melk
snufje zout
300 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 tl bakpoeder
1 ei
100 gram fijne kristalsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.  Zet een bakplaat klaar.

Meng de boter, basterdsuiker, melk en zout met elkaar. Kneed er dan de bloem en de bakpoeder doorheen. Doe het deeg in wat plastic folie of in een boterhamzakje en laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.  Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm. dik. Steek er met een uitsteker kerstkransjes uit. Als je geen kerstkransjesuitsteker (goed woord voor scrabble) hebt kun je ook een ronde uitsteker gebruiken en een appelboor voor het gaatje in het midden. Kluts het ei los met een snufje zout en bestrijk elk koekje met ei. Doe de suiker in een schaal en dip elk koekje met de natte kant in de suiker. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bak ze in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Draai de bakplaat halverwege de baktijd een keer om. (niet ondersteboven!)

Als variatie kun je ook nog amandelschaafsel op de koekjes doen. Breek de amandelschaafsel dan ligt met je handen zodat het wat kleiner is en dip de koekjes dan eerst in de amandelschaafsel en vervolgens in de suiker. De baktijd blijft hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief