kerstkoekjeskrans

Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen is Christmas Heaven waarin dit ontzettend leuke recept staat. Ik heb het blad al een tijdje in huis maar wilde even wachten met bakken tot Sinterklaas het land weer uit was. Afgelopen zaterdag was het zover. Ik ging in de keuken lekker aan de slag! Het is een makkelijk te volgen recept. Ik heb het iets aangepast aan de dingen die ik in huis had. In het blad gebruiken ze verschillende losse kruiden. Ik heb er voor gekozen om gewoon koek en speculaaskruiden te gebruiken.  Daar zitten tenslotte alle kruiden in die ook in het recept gebruikt worden.

Voor de kerstkoekkjeskrans heb je nodig:
100 gram boter
200 gram donkere basterdsuiker
250  gram golden syrup of stroop
600 gram bloem
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 el. koek en speculaaskruiden
1 tl. baksoda

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Teken op het bakpapier een cirkel met een diameter van ongeveer 24 centimeter. Keer het bakpapier vervolgens om en leg het op de bakplaat.

doe de boter, basterdsuiker en golden syrup in een pannetje en verwarm het geheel op laag vuur net zolang tot de boter en suiker zijn gesmolten. Laat het vervolgens een minuut of tien even afkoelen. Meng het stroopmengsel met de eieren in een beslagkom tot het een geheel is. Roer de bloem, zelfrijzend bakmeel, koek en speculaaskruiden en baksoda door elkaar en zeef het. Spatel het vervolgens door het stroopmengsel. Als het een geheel begint te worden kneed je het even door met je  handen en doe je het vervolgens in vershoudfolie. Laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm. dikte. Steek met een uitsteekvormpje sterren uit het deeg. Leg ze op de cirkel op het bakpapier op zo’n manier neer dat iedere ster de vorige net overlapt. Bak de krans in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen.Versier de krans met een lint en bestrooi met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief