bladerdeegkoekjes

Soms heb je dat wel is. Heb je voor een recept bladerdeeg gebruikt en dan blijven er nog een paar velletjes bladerdeeg over. De standaard appelflap die je daar mee maakt komt je op een gegeven moment ook wel je neus uit. Voor de verandering heb ik er deze keer koekjes van gemaakt.  Ik heb ze gemaakt met uitsteekvormpjes voor kerst 

maar je kunt natuurlijk elk uitstekertje gebruiken die je wil.

Voor de bladerdeegkoekjes heb je nodig: (ongeveer 6 koekjes per plakje bladerdeeg)

Bladerdeeg
ei

voor de topping naar keuze, bijvoorbeeld:

kaneelsuiker
geschilferde amandeltjes
walnoten in stukjes
kaas
sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg het bladerdeeg op het aanrecht en laat het in ongeveer 5 minuutjes ontdooien. Steek met een vork allemaal gaatjes in het bladerdeeg. Dit voorkomt dat het deeg als het zo in de oven staat niet teveel gaat rijzen. Steek er dan met de uitstekers allemaal vormpjes uit en leg deze op de bakplaat. smeer de koekjes in met ei en bestrooi ze met de topping naar keuze. Bak  de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.

Een reactie op Bladerdeegkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief