tiramisu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierperdepiep hoera! Vandaag ben ik jarig! Als toetje voor vanavond heb ik tiramisu gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk en er komt geen oven aan te pas (tenzij je zelf de lange vingers wil bakken, ik hou je niet tegen) Mocht je het niet zo prettig vinden om rauwe eieren in een gerecht te gebruiken dan is dit de perfecte tiramisu.

Voor de tiramisu heb je nodig: (ongeveer 6-8 personen)

250 gram mascarone op kamertemperatuur
250 gram slagroom
25 gram poedersuiker
1 tl. vanille extract of vanillepasta
2 kopjes sterke koffie/espresso op kamertemperatuur in een platte schaal
1 el. amaretto
2 el. cacao
30-40 lange vingers (koekjes)

Bereidingswijze:

Zet een schaal van  ongeveer 25 x 15 centimeter klaar

Roer de suiker en vanille door de mascarpone. Klop de slagroom stijf en spatel dit beetje bij beetje door de mascarpone. Roer de amaretto door de koffie.  Haal één voor één de lange vingers door de koffie en leg ze op de bodem van de schaal. Doe dit met net zoveel lange vingers tot de bodem bedekt  is. Doe vervolgens de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers. Bestrooi 1 eetlepel cacao met behulp van een zeef over het mascarponemengsel. Haal dan de  lange vingers weer door de koffie en leg deze in de schaal met net zoveel lange vingers tot de cacao bedekt is. Doe hier de rest van het mascarpone mengsel op en bestrooi het geheel met cacao. Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast tot je hem nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief