Kruidnootcupcakes02

 

 

 

 

 

 

 

Over een paar dagen is het weer zover, dan komen de Sint en zijn Pieten weer naar Nederland! Speciaal voor deze gelegenheid heb ik deze heerlijke cupcakes gebakken!

Voor de cupcakes heb je nodig: (ongeveer 16 stuks)

200 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram witte basterdsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
snuf zout
100 gram kruidnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden

Mix de roomboter met de suiker zacht en romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Voeg een voor een de eieren toe. Roer het zout door de bloem. verkruimel de kruidnoten in grove stukken. Spatel de bloem en de kruidnootjes door het boter-ei mengsel. Doe ze in de cupcakevormpjes en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Voor de sinaasappelcrème heb je nodig:

250 ml. sinaasappelsap
75 g suiker
2 eidooiers
2 el bloem
250 gram zachte roomboter
50 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Breng het sap met 40 gram suiker aan de kook. Mix de eidooiers met de bloem en 35 gram suiker. Doe een beetje sinaasappelsap bij het eimengsel en roer goed. Doe dit mengsel bij de sinaasappelsap in de pan en breng dit al roerend op een laag vuur aan de kook. Kook het ongeveer 2 minuten. Laat de sinaasappelbanketbakkersroom afkoelen op een bord of bakplaat. Bedek de bovenkant met vershoudfolie anders vormt zich een vel op de room. Klop de boter met de poedersuiker zacht en romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan de sinaasappelbanketbakkersroom toe en mix tot het goed is gemend.

Doe de crème in een spuitzak en spuit dit op de cupcakes. Decoreer met kruidnoten.

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Archief